Hoppning
4 november 2020 06:25

Tyska mästerskapen flyttas fram

Nytt datumDe tyska mästerskapen i hoppning skulle ha ridits i november, på Ludger Beerbaums anläggning i Riesenbeck. Nu skjuts tävlingarna fram, på grund av den senaste tidens ökade smittspridning.

Tyska mästerskapen flyttas fram
Rutinerade ryttaren Ludger Beerbaum är värd för tävlingsplatsen där tyska mästerskapen ska avgöras. Foto: Roland Thunholm

I ett pressmeddelande säger Ludger Beerbaum att ”vi måste alla hjälpas åt för att minska smittspridningen”, och meddelar därför att mästerskapen skjuts fram till 3-6 december.

– Vi är alla skyldiga att bidra till att minska kontakterna avsevärt under en månad, för att minska nya coronainfektioner. Även som toppidrottare måste vi ta vårt ansvar, säger Ludger Beerbaum, som får stöd av det tyska ridsportförbundet i beslutet.

Med det nya datumet i december är planen att kunna genomföra mästerskapet, med ett strikt säkerhetskoncept. Man hoppas även på att antalet smittade har minskat till dess.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden