Fälttävlan
27 september 2015 19:35

Tyskland toppade i Nations Cup

I den näst sista omgången av Nations Cup i fälttävlan tog Tyskland en ny seger. De närmar sig ledarlaget Storbritannien i tabellen, men britterna har likväl ett säkert försprång.

Tyskland toppade i Nations Cup
Andreas Ostholt blev tvåa på egen hand och vann med Nations Cup-laget. Tony Parkes

Den sjätte rundan av Nations Cup gick i Waregem i Belgien. Sverige deltog inte den här gången, men sex andra lag red för nya poäng. Tyskland tog sin tredje seger på fyra försök och den här gången med en förkrossande marginal. Laget fick 179 straff jämnt med de tre bästa resultaten av fyra inräknade. Sara Algotsson Ostholts svåger Andreas Ostholt bidrog mest till lagsegern med sina 57,6 straff med Pennsylvania.

Andreas straff gav honom även andraplats individuellt i den trestjärniga klassen. Vann gjorde det brittiska lagets Nana Dalton med Abbeylara Prince på 56,9 straff.

I segerlaget red även Julia Krajewski, Anna-Maria Rieke och Andreas Dibowski. Belgien tog andraplatsen på mer blygsamma 227,6 straff och Nederländerna var trea på 280,5 straff. Tabelledaren Storbritannien kom fyra, men deras säkra totalledning råder ingen bot på.
Efter sex omgångar leder de på 49 poäng och Tyskland är tvåa på 40 poäng. Sverige har deltagit i två omgångar och ligger därför bland de mindre bra av de 13 lagen med elva poäng. Poäng från sex av sju tävlingar i grundserien får räknas och nu återstår bara en, i Nederländerna den 8–11 oktober.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden