Ponny
31 juli 2014 14:08

Tyskland vann EM-dressyren

Tyskland vann lagdressyren på ponny-EM i Millstreet, Irland, efter att samtliga i laget under två dagar levererat fina felfria ritter. Sverige slutade åtta.

Tyskland vann EM-dressyren
Semmieke Rothenberger ledde Tyskland till guld i dressyren på ponny-EM. EventingPhoto

Bäst i det tyska guldlaget och i klassen var Semmieke Rothenberger på den bildsköne Deinhard B Rhein (e Dornick B-Golden Dancer) som fick 78,410 procent.

Silver gick till Storbritannien som anfördes av regerande Europamästaren Phoebe Peters med SL Lucci (e Lukas-Bazaar) vilka fick dagens näst högsta poäng på 76,590 procent.

Lag Holland lyckades säkra lagbronset efter att den annars starka Lousanne Zoutendijk inledde sitt program med blandade småhopp och en poängtrend kring 40 procent. Under programmet gjordes dock en imponerande stark uppryckning som slutligen gav henne och Champ of Class Rhein (e FS Champion de Luxe-Dornik B) en slutpoäng på 73, 179 procent.

Det svenska laget slutade på en åttonde plats där främsta ekipage var Jennifer Lindwall med Hynder Hoeves Ramses (e Coelenhagens Purioso – Flora’s Hof Minstrel) med 69,718 procent vilket individuellt placerade henne på plats 18. Danmark slutade på en total fjärdeplats.

Dressyren fortsätter imorgon med individuella kvalificeringar.

Läs mer

Hanna Broms

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden