Dressyr
23 juli 11:52

Tyska guld på EM – Tilda André Hokfelt bästa svensk

MästerskapEM för children och juniorer i dressyr blev en hemmatriumf för Tyskland med två lagguld och två ryttare i topp i söndagens båda individuella finaler.

Tyska guld på EM – Tilda André Hokfelt bästa svensk
Tysklands Marie Bernhard och For Rock G lämnar EM för children med två guldmedaljer. Foto: FEI/www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

EM i dressyr för juniorer och children reds i tyska Kronberg, och hemmanationen har lagt beslag på flera medaljer, bland annat guld i båda lagtävlingarna.

I söndagens individuella final för children blev det EM-guld för Tysklands Marie Bernhard och For Rock G (WEST val f 2012 e Franziskus FRH-Rock Forever, uppf ZG Norbert Gödde, äg Yvonne Bernhard). Ekipaget ingick också i det tyska guldlaget.

Guldekipaget satte personligt rekord med 83,195 procent i finalen efter ett program med jämn, hög kvalitet.

Tysklands Therese Billig/Faro Shen tog hand om EM-silver efter att ha samlat ihop 80,797 procent och Turkiets Lal Mira Gürgen/Lowland tog EM-brons efter resultatet 79,364 procent.

Tre svenskar, som alla ingick i det svenska silverlaget på lördagen, red finalen.

Allra bäst gick det för Tilda André Hokfelt/Hamiltons I Did It MY Way som med personbästa 77,878 procent slutade åtta i finalen. Milla Blomqvist/Sandro blev delad nia med 77,815 procent medan Ronja Kardos 77,503 procent räckte till en tolfte plats.

53065319261_f70c3d2f9c_k
EM-medaljörerna Therese Billig, Marie Bernhard och Lal Mira Gürgen. Foto: FEI/www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

I juniorernas kürfinal var Maja Hermansson/Furstenhit enda svenska ekipaget till final. De slutade på personbästa 71,175 procent och en 18:e plats.

Även här blev det dubbelt tyskt i topp. JEM-guldet gick till Allegra Schmitz-Morkramer/Libertad med 82,665 procent, medan 79,156 procent räckte till JEM-silver för Lana-Pinou Baumgürtel/ZINQ Emma FH. Storbritanniens Myles Graham/Nibeley Union Hit slutade på 77,885 procent och en bronsplats.

Resultat, children
Resultat, juniorer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden