Dressyr
26 augusti 2022 11:30
Ridsportplus

U25-guld till Tyskland – Sverige sjua

Dressyr-EM Lagfinalen för U25-ryttarna vid dressyr-EM i Ungern slutade med tyskt lagguld och en sjundeplats för Sverige. Ett svenskt ekipage blev utblåst. Silvret gick till Danmark medan Nederländerna tog hand om bronset.

U25-guld till Tyskland – Sverige sjua
Evelina Söderström och Cilantro red på 70,206 procent (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Dressyr-EM för U25 och children pågår just nu för fullt i ungerska Pilisjászfalu. På torsdagen avgjordes U25-ryttarnas lagfinal och guldet gick till Tyskland som red i mål på totalt 222,853 procent. Den danska dynamiten levererade inte bara på VM utan även här och det rödvita laget tog hem silvret med 217,471 procent. Bronset gick till Nederländerna som fick ihop totalt 213,559 procent.

Svenskarna lyckades inte riktigt utan landade på sjundeplats med Jennifer Lindvall/Midt-West CasinoNathalie Wahlund/Cerano GoldVictoria Karlsson/Cum Laude och Evelina Söderström/Cilantro i laget. Det sistnämnda ekipaget var det enda som tog sig över 70 procent medan Victoria Karlsson och Cum Laude blev utblåsta.

– Väldigt tråkigt, min häst har aldrig varit så fin på framridningen men så kom vi in på banan och han blev väldigt spänd. Han var väldigt fin fram till travslutorna, då han blev spänd och travade ojämnt några steg. Och jag blev utblåst, säger Victoria  Karlsson till Ridsport.

– Det är tråkigt men vi sprang upp med honom för vår veterinär på plats och vi kunde inte se något. Vi ska åka till vår veterinär på måndag och göra en full koll för att säkerställa att allt är bra med honom.

Lagfinalen för children går på lördagen medan de individuella medaljstriderna avgörs på söndag.

Juni Skobe Rosén och Darthula VH ligger bäst till av childrenryttarna efter onsdagens ritt där ekipaget blev tia på 75,298 procent av 46 ekipage .

Start- och resultatlistor

Clipmyhorse sänder live (betaltjänst)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden