Avelsnyheter
24 maj 2018 10:45

Under Cover har blivit mamma

TillökningInternationella mästerskapshästen Under Cover har fått ett föl. "Det är extra kul eftersom det är vår första egna uppfödning," säger Tobias Grönberg som ingår i teamet kring skimmelstoet.

Under Cover har blivit mamma
Under Cover fick det här bruna hingstfölet under natten mot torsdagen.

Emelie Grönberg och Under Cover (HOLST sto f 2004 e Calato-Calando I, uppf Westphal Maike, äg Stall Grönberg) tillhörde svenska eliten både under Emelies år som junior och ung ryttare.

Ekipaget representerade Sverige på JEM 2014 och YREM 2016 och har även flera internationella placeringar, vinster i YR-GP, felfria nationshoppningar med de unga landslagen och brons på YR-SM 2015 på meritlistan.

Förra året togs beslutet att stoet skulle sluta att tävla och hon betäcktes med Vivant v/d Heffink och under natten mot torsdagen föddes ett hingstföl.
– Vi valde den hingsten eftersom han har tävlat internationellt med många olika ryttare och är lite rejäl i storlek, säger Tobias Grönberg.

Emelie Grönberg, som här vinner 1,45-klassen med kval till GHS Young Rider Cup på Strömsholm med Under Cover, är klar för Flyinge.
Emelie Grönberg och Under Cover tillhörde svenska eliten som junior- och Young riderekipage innan stoet slutade tävla. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Under Cover har fått ett föl tidigare, innan hon kom till familjen Grönberg.
– Allt har gått jättebra, det märktes att hon hade varit med förut. Och det är extra roligt eftersom detta är vår första uppfödning, säger Tobias Grönberg.

I år ingår Under Cover i Lövsta Future Star-programmet och ska betäckas med Heartbeat.
– Det känns väldigt roligt att kunna använda den här fina hästen till något, även om man såklart inte alls vet hur det kommer att bli, säger Tobias Grönberg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden