Sverige
26 juni 2019 10:49

Ungdomar stal hästar – upptäcktes av väktare

Polisen utrederNär en väktare mötte ett par ungdomar och två hästar som betedde sig stökigt mitt i natten i Hylte, visade det sig att hästarna stulits från ett stall i närheten. Polisen letar nu efter tips för att kunna identifiera ungdomarna.

Ungdomar stal hästar – upptäcktes av väktare
Två hästar stals från sitt stall under natten till tisdagen. Foto: SVT

När väktaren konfronterade ungdomarna lämnade de hästarna lösa i skogen, och det var tack vare att två kvinnor senare hittade hästarna och kände igen dem som ägaren på Örnabäckshults gård kunde kontaktas.
– Jag tänkte först att det här inte är sant. Jag kände mig maktlös, säger ägaren Elaine Henriksson, till SVT Nyheter Halland.

Den ena hästen stod på boxvila då den har fång och medicineras, något som också fanns skrivet på en lapp på hästens box. Men det stoppade inte ungdomarna från att ta hästen från stallet.
– Jag har satt upp skylt i stallet och det här är det värsta tänkbara som kunde hända. Att de skulle ta ur honom ur boxen. Jag tycker det är sorgligt att människor inte förstår, säger Elaine Henriksson.

Polisen i Hylte söker nu efter tips för att kunna identifiera ungdomarna.

Se filmklipp med hästägaren hos SVT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden