Dressyr
2 augusti 2020 12:51
Ridsportplus

Ungdomsryttaren Petra Lind får föl som tack

LyckaPetra Lind har gjort kometkarriär på dressyrbanorna med godkände hingsten Firenze 1174. En resa som blev möjlig av en ren tillfällighet. Nu tackar Firenzes ägare det unga stjärnskottet med ett föl som Petra Lind fått välja ut själv. "Jag tror på att skapa mina egna möjligheter", säger Petra Lind.

Ungdomsryttaren Petra Lind får föl som tack
Petra Lind med sin blivande stjärna Dream of Love. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Nyligen berättade Ridsport om hingsten Firenze 1174 som efter att ha tävlats av bland annat Sofie Lexner i Sverige och sedan varit i Tyskland på utbildning i fem år, gjort kometcomeback med ungdomsryttaren Petra Lind i sadeln. Allt på grund av en ren tillfällighet. I samband med en hästköparresa till Danmark stötte Petra Lind och hennes mamma, som är seminveterinär och skulle kolla ett sto på vägen, ihop med Carina Forsén som äger Stall Fjälkinge och Firenze.

Ett knappt år senare har Petra Lind inte bara gjort debut och vunnit Medelsvår B med hingsten, efter att också ha vunnit Medelsvår C, hon rider även flera unghästar och andra av Carina Forséns hästar. Och som en del av samarbetet har nu den unga talangen fått en egen ung talang av, förmodar vi, en mycket nöjd hästägare.
– Jag kan knappt tro att det är sant, jag har fått ett hingstföl! Välkommen till teamet min framtida stjärna, Dream of Love. Oändligt tacksam till Carina Forsén på @stall_fjalkinge för samarbetet! skriver Petra Lind på Instagram.

Ridsport har frågat vidare om den unge hingsten Dream of Love, som Petra Lind fick välja ut bland fölen som är födda i år. Den lille fuxen är e Dream of Heidelberg II u Dora Diovanni ue Del Piero-Werther, berättar hon.

Hur svårt var det att välja och vad föll du för hos det här fölet?
– Det var väldigt svårt att välja för alla föl var verkligen superfina! Det jag föll allra mest för var ”Loves” psyke, han verkar verkligen vara genomsnäll och har en positiv och nyfiken attityd mot allt som är lite nytt och spännande! Att han rör sig bra och är hingst samt ser ut att bli rätt stor och pampig var några andra faktorer som också vägdes in i beslutet.

– När jag började rida Firenze i oktober förra året hann jag även träffa Dream of Heidelberg II och inte nog med att han har de meriter han har, som bland annat reserv till OS och VM, var han också en riktig Petra-häst, dels utseendemässigt, men också med sin gång och sitt sätt att vara. Därför blev valet också ganska personligt då jag gärna ville ha en avkomma efter Dream.

Ea38a7a3-99cf-4738-a51c-3529bfa0e353
Lycka är att få ett eget föl. Foto: Privat
F103cb00-2fad-462e-bc25-10d6522f570a
Petra Lind blir 19 år i september och satsar nu på hästarna på heltid. Foto: Privat

Du valde en hingst och inget sto?
– Jag har alltid föredragit att rida valacker och hingstar, men när jag började rida hos Carina fick jag även upp ögonen för hur ett riktigt bra sto kan vara. Det var alltså inget självklart val, men något som jag generellt sätt ändå föredrar mer.

Vad är framtidsplanen för fölet?
– Min förhoppning är att det ska bli en häst för Grand Prix, men det viktigaste är att vi trivs ihop och har kul under resans gång!

Och allt detta bara för att du och din mamma skulle kolla ett sto, hur känns det?
– Det känns helt ofattbart! Samtidigt så tror jag att möjligheterna kommer till de som jobbar för dem. Jag lever ofta efter citatet: ”If opportunity doesn’t knock, build a door.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden