Avelsnyheter
21 mars 2021 06:52

Unghäst-VM flyttas på grund av EHV-1

MästerskapDet pågående smittutbrottet av EHV-1 gör att arrangören flyttar på årets unghäst-VM i hoppning. Dessutom har Internationella Ridsportförbundet, FEI, ändrat en del bestämmelser i syfte att det ska kunna hållas tävlingar som en förberedelse för OS i Tokyo.

Unghäst-VM flyttas på grund av EHV-1
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Unghäst-VM i hoppning ställdes in på grund av coronapandemin förra året, och i år var planen att mästerskapet skulle ridas i belgiska Lanaken 16-19 september.

Nu meddelar FEI att arrangören har kommit med ett önskemål om att flytta UVM till 22–25 september i stället. Detta på grund av det pågående utbrottet av EHV-1.

Samtidigt meddelas en del förändringar för arrangörer av internationella tävlingar när det gäller att anmäla dessa till FEI och flytta på dem tidsmässigt. Detta för att möjliggöra att det kan hållas internationella tävlingar där ekipage kan förbereda sig för OS och andra mästerskap.

Liknande beslut väntas i de andra två OS-grenarna, dressyr och fälttävlan, inom kort.

Hela FEI:s beslut.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden