Fälttävlan
19 oktober 2012 15:14

Unghäst-VM inställt!

(Uppdaterad kl 16:20) Ihållande regn har gjort lördagens terrängritt på UVM i fälttävlan omöjlig. Ņrets mästerskap är därför inställt.

Den franska arrangören har försökt att hitta lösningar men inte lyckats. Tillsammans med det internationella ridsportförbundet, och med tanke på säkerheten för de tävlande, togs därför beslutet att avbryta och ställa in årets UVM.

Uppdatering
– Vi kan inte riskera säkerheten. Det handlar inte bara om hästarna och ryttarna, det handlar också om publiken och alla bilar som står ute på fälten. På söndag kommer vattnet att ha täckt arenan. Vi måste ställa in.

Så löd beskedet från arrangörerna i Le Lion på fredagseftermiddagen. För första gången på 27 år ställs tävlingarna in. Det har regnat kopiöst i området den senaste tiden, och prognosen för helgen ser lika dyster ut. Problemet är främst floden la Mayenne som sträcker sig längs ägorna, där vattnet nu stiger och stiger.
– Vi har verkligen försökt allt, korta banan, ändra sträckning och funderat på att kasta om hoppningen och terrängen, men vi tvingas inse att det finns inget vi kan göra.

Utställningsområdet kommer dock att hålla öppet, i alla fall på lördagen.
– Hur det ska lösa sig ekonomiskt är för tidigt att säga, likaså hur det blir med tävlingen nästa år, om ekonomin håller.

Uppdatering II
OS-vinnaren Michael Jung hade mycket att bevisa även i Le Lion. Han var anmäld med fjolårsvinnaren Fischer Rocana FST (e Ituango xx-Carismo) i 7-årsklassen men hann aldrig starta innan tävlingen blåstes av.
– Tur att jag inte hann in och sladda runt, skojade Jung som trots allt var på gott humör.
– Det är alltid tråkigt när de måste ställa in, men det var ett klokt beslut. Det fanns ju inget annat att göra. Säkerheten för hästarna måste gå främst.

Nu blir det några dagars ofrivillig semester för mästaren.
– Vi stannar här i två dagar ändå, som planerat, för sedan ska vi vidare till tävlingarna i Pau.

Läs mer

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar