Sverige
25 oktober 15:42

Unik föreläsning: Världsmästaren om att bygga och driva företag

Celebert besökFörra året fick Hästföretagarforum kasta in handduken på grund av för dålig publiktillströmning när Gothenburg Horse Show ställdes in. Det lär inte bli något problem i år med tillskottet av den senaste programpunkten.

Unik föreläsning: Världsmästaren om att bygga och driva företag
Henrik von Eckermann och King Edward har skrivit historia tillsammans. Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann blev historisk när han både vann individuellt guld och lagguld vid VM i Herning. Något som inte hade varit möjligt utan den egna verksamheten och uppbackningen från resten av teamet och personalen på den egna gården. I samband med Hästföretagarforum, som äger rum i samband med Gothenburg Horse Show den 23 februari,  kommer världsmästare för första gången berätta om sin syn på företagande och hur han långsiktigt bygger verksamheten.

Henrik von Eckermann var i 13 år anställd hos Ludger Beerbaum, men sedan 2016 driver han sitt eget företag. Resan var inte helt enkel från början, och det ligger mycket tålamod, arbete, strategier och ekonomiska kalkyler bakom världsmästarens företag. Men med facit i hand har det varit ett lyckat drag.
– Jag litar på min känsla och jobbar hårt. Det har fungerat hittills för mig, säger Henrik von Eckermann i ett pressmeddelande.

– Hästnäringen är på många sätt unik eftersom ryttarna och kuskarna även behöver vara riktigt duktiga entreprenörer. Så är det inte i många andra sporter. Vi är mycket tacksamma över att Henrik tar sig tiden och kommer till Hästföretagarforum för att berätta om sitt företagande i samband med världscupens Europafinal i slutet av februari, säger Marie Lundmark, projektledare för Hästföretagarforum.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden