Sverige
17 december 2019 09:25

Uppsala kommun vill utveckla ridsporten

SatsningEfter ett beslut i våras har nu Uppsala kommun kartlagt samtliga ridsportföreningar i kommunen, för att få en uppfattning om vilka förutsättningar och behov föreningarna har. "Kartläggningen kommer vara till stor hjälp vid framtida satsningar och samarbeten", säger idrotts- och fritidsnämndens ordförande.

Uppsala kommun vill utveckla ridsporten
Uppsala kommun har kartlagt alla kommunens ridsportanläggningar. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Fredrik Jonsving

Efter att Idrotts- och fritidsnämnden i Uppsala kommun i våras beslutat att kartlägga kommunens ridsportföreningar, blev slutsatsen att flera av anläggningarnas behov bör ses över både på kort och lång sikt. Kartläggningen redovisades för nämnden under måndagen, skriver Uppsala kommun i ett pressmeddelande.

Genom kartläggningen ville kommunen få en bättre uppfattning om ridsportföreningarna. I Uppsala kommun finns 17 föreningar som är anslutna till Svenska Ridsportförbundet och sex föreningar som är anslutna till Svenska Islandshästförbundet.
– Jag är glad att vi nu har en tydlig bild av ridsportens förutsättningar och behov. Kartläggningen kommer vara till stor hjälp vid framtida satsningar och samarbeten. Ridanläggningarna engagerar främst tjejer och det här är ett viktigt steg för att möta dem i deras fritid, säger Maria Patel (S), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, i pressmeddelandet.

Material inför framtiden

– Det har gjorts ett omfattande arbete med kartläggningen tillsammans med Upplands idrottsförbund och föreningarna. Nu har vi ett stabilt material att stå på när vi fortsätter arbetet med att utveckla ridsporten i kommunen, säger Josefine Åhrman, idrott- och fritidschef.

Under 2018 fick sju ridsportföreningar i Uppsala kommun någon form av bidrag från kommunen. Det totala bidraget till barn. och ungdomsidrott var 36 miljoner kronor, varav ridsporten fick cirka 3,2 miljoner kronor – nio procent av det totala bidraget. Av det totala anläggningsstödet fick ridsporten knappt 18 procent.

Källa: Uppsala kommun

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden