Sverige
11 september 2012 20:27

Uppskattat första möte

Chalmers tekniska högskola i Göteborg hade på tisdagen bjudit in hästsportens representanter till en workshop. Man har tidigare haft ett antal workshops med andra idrotter men intresset från hästsporten slog alla rekord.

Uppskattat första möte
Viktoria Carlerbäck, färsk svensk mästare i fälttävlan, fanns på plats och berättade vad hon önskade hjälp med från Chalmers.

Tidigare möten mellan Chalmers och idrotter har dragit ett 50-tal deltagare. Dagens lokal rymmer närmare 300 personer och den var full med fler intresserade på väntelistan.

Tanken är att workshopen ska leda till forskningssamarbeten mellan Chalmers och hästsporten. Bland annat fanns Viktoria Carlerbäck, svensk mästare i fälttävlan, på plats och fick lämna sin önskelista på vad hon saknar inom sin sport. Bland annat efterfrågade hon metoder för att på ett tidigt stadium kunna se om en häst kommer att klara av de stora påfrestningar som fälttävlan på hög nivå innebär. Hon vill också ha en förbättrad röntgendiagnostik där man kan mäta graden av avvikelser och deras betydelse.

Deltagarna fick lämna en enkät vid dagens slut och svaren kommer att sammanställas och därefter ska arbetsgrupper tillsättas. Ambitionen är att detta ska mynna ut i större forskningsprojekt men också skapa områden för högskolans studenter att arbeta med i sina examensarbeten.

På plats vid workshopen var: Göran Dalin, SLU, Viktoria Carlerbäck, ryttare, Lars Roepstorff, SLU, Per Michanek, Flyinge, Jan Jönsson, SLU, med flera.

Läs mer i Ridsport nummer 19 som är hos våra prenumeranter den 20 och finns i butik från och med lördag den 22 september. Om du vill ha Ridsport direkt hem i brevlådan, beställ HÄR.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden