Hästliv
10 december 2019 19:16

Ur arkivet: Kommer ni ihåg det här kungaparet?

MaskeradSå här i de frasiga nobelklänningarnas tid passar vi på att bjuda på en godbit från Ridsports stora bildarkiv. Ser du vilka ryttarstjärnor som döljer sig bakom utklädningen?

Ur arkivet: Kommer ni ihåg det här kungaparet?
Lika som bär...eller? Foto: Jan Gyllensten

Vad? Maskeradshow med par av en dressyrryttare och en hoppryttare.
När? 3 december 2007.
Var? Globen, Stockholm.

Ledtrådar för den som inte scrollar ner på momangen:

”Drottningen” är A-tränare, flerfaldig OS-ryttare, hon har dessutom ridit fem VM, tio EM och sju världscupfinaler. Detta på ett pärlband olika minnesvärda Grand Prix-hästar – den senaste i raden avtackades nyligen i Sveriges nationalarena Friends.

”Kungen” är en av få ryttare i världen som tävlat OS och VM i både banhoppning och fälttävlan. Sitt första OS red han som 20-åring och han blev den svenska ridsportens kung när han 2017 tillsammans med sin ädle springare red hem ett glimrande EM-guld.

Minns ni maskeraden, Tinne Vilhelmson Silfvén och Peder
Fredricson?

– Jag kommer ihåg mer av att vi klädde ut oss än av själva ritten. Vi red ju på lånade hästar. Jag har alltid tyckt att det har varit väldigt roligt med sådana här showklasser, att få bjuda på sig själv. Det är också bra för sporten, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Peder Fredricson, aka kungen, minns också maskeraden med glädje:

– Vad jag kan minnas fick vi oss numren tilldelade, det var alltså inte vi som valde just kungen och drottningen. Men kul var det!

Hästen som Tinne rider heter Zorino (e Maraton–Strong Statement xx, uppf Stuteri Silvergran) och tävlades av Magdalena Skatt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden