Dressyr
7 juli 08:44
Ridsportplus

Ur arkivet: Minns du SM-segern, Eva Ulf?

SM-minnenEn robotgräsklippare hade en viktig roll i spelet om guldmedaljen i dressyr-SM 2012. Det minns segraren Eva Ulf i den här intervjun.

Ur arkivet: Minns du SM-segern, Eva Ulf?
Eva Ulf och Caruso vid SM 2012.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  I Ridsports stora fotoarkiv finns den här bilden från 2012, då Eva Ulf och Caruso (val f -97 e Carbid-Wittelsbach) tog hem guldmedaljen vid SM på Flyinge. Och visst minns Eva segern, när vi ringer upp henne:

  – Ja, det var helt absurt. Det började med att Lussan (Louise Nathhorst) sa att den som vinner SM vinner en robotgräsklippare, och frågade om inte hon kunde få gräsklipparen om jag vann.

  – Jag sa ”jajemensan”, för det fanns inte på världskartan att jag skulle vinna. Men jag vann, och Lussan fick gräsklipparen. Hon hjälpte mig jättemycket, hon fanns där varenda tävling.

  – Caruso var en helt fantastisk häst som gav en fantastisk känsla. En sådan häst kommer man antagligen inte rida på igen. Vi fick inte sällan nior på passage och piaff, men fem eller sex på skritten, han taktade och var spänd. Caruso var väldigt bra på att hoppa rätt upp i luften och göra bocksprång. Jag vågade aldrig låta någon annan rida honom.

  – Caruso blev 20 år. Han skadade sig en sista gång och hade jättejätteont, vi fick ta bort honom.

  Den här artikeln publicerades först i Ridsport nr 11/2024.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden