Körning
27 juli 2014 19:56

Välarrangerat hos Salaortens RF

- Bollarna gick inte riktigt vår väg, summerar Ņstorps Camilla Lind sista dagens avgörande precisionskörning på Salaortens nationella körtävling.

Välarrangerat hos Salaortens RF
Unga Linnea Kristiansen vann samtliga moment med Plassens Lucky Luke. EMMA GUSTAVSSON

Hon hade inte råd med de nio straff hon fick, för tätt i hälarna fanns klubbkollegan Annelie Blomberg som tog chansen och med bara drygt fyra straff som avslutning räckte det till totalsegern i den svåra enbetsklassen. Trea ännu en skåning, Magnus Kronberg och hästen Hebron från Skånska Körsällskapet.

Karin Söderqvist och ponnyn Why me släppte aldrig ifrån sig ledningen i den svåra ponnyklassen för enbet även om det blev lite straff bland konerna. Men totalsegern var aldrig hotad och Karin blir ett riktigt starkt kort när det nu snart är dags för SM.

Jublande glada var Team Stjärndahl. Det blev Grand Slam för Ölands eget fyrspann i medelsvår klass. Inte mindre än 16 blågula rosetter samlade de fina fuxfärgade shetlandsponnyerna ihop.
– Kanske vi satsar på en start i svår klass redan i år, rapporterade Tina Stjärndahl. Och en SM-start nästa år.
– Vi är supernöjda med spannet!

I den svåra parklassen för ponny var det länge en öppen affär. Ia Johansson tog täten efter dressyren, Maria Johansson vann maraton men totalt tog rutinerade Ewa Kolmodin Weijmar ännu en seger.

Många goda prestationer gjordes i Sala trots att det var ganska tuffa förhållanden. Kjell Johansson från Hermanstorp, senast på banan i Falsterbo Driving, vann den medelsvåra klassen för häst med godmarginal till tvåan Karin Bondesson.

Ännu  mer marginal hade Linnea Kristiansen som bara rasslade igenom hela tävlingen med Plassens Lucky Luke. Vinst i varje moment och med drygt 23 poäng till godo på tvåan, arrangörsklubbens Leif Carlsson.

Efter tre tuffa tävlingsdagar var samtliga tävlande helt överens om att detta verkligen var välarrangerat och med funktionärer på topp alla tre dagarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden