Ridsport Play
6 januari 2019 11:24

Valegro blir staty – se när han godkänner modellen

ProjektInsamlingen för att skapa en stor staty av Valegro pågår för fullt. Nu har Valegro och Carl Hester godkänt en liten modell som statyn – se klippet här.

Valegro blir staty – se när han godkänner modellen
I klippet nedan kan du se när Valegro inspekterar modellen.

Redan för drygt ett år sedan berättade Ridsport att Carl Hester önskade att en staty av den flerfaldiga mästerskapsvinnaren och världsrekordhästen Valegro skulle bli verklighet. Valegro är för många bygdens stolthet och statyn ska komma att stå i Newent Town Centre.

Projektet finansieras bland annat via insamlingar och försäljningar av skisser och små Valegro-statyer, och det har gått stadigt framåt enligt projektets Facebook-sida. Häromdagen nådde projektet ännu en milstolpe när konstnären Georgie Welchs maquette, som är en liten modell av den kommande statyn, godkändes av såväl Valegro som Carl Hester. Valegros intresse för sin mini-me var måhända inte det största, men van som han är vid kändisskapet poserade han lydigt framför kamerorna med både Carl Hester och skulptören Georgie Welch.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden