Världen
30 november 2017 05:55

Valegro kan hedras med staty i brons

DressyrBrittiska superstjärnan Valegro kan komma att stå modell för en staty i brons. I allafall om hans ägare Carl Hester får som han vill. Och alla som vill får vara med och bidra.

Valegro kan hedras med staty i brons
Charlotte Dujardin och Valegro vann allt som går att vinna under sin karriär. Photo: Roland Thunholm

Det är företaget Newent Initiative Trust och Carl Hesters företag som är initiativtagare till projektet. Statyn ska finansieras genom en insamling av pengar, så kallad crowdfunding, det berättar crowdfunder.

Valegro och Charlotte Dujardin tog ridsportvärlden med storm med sina dubbla OS-guld i London 2012. Karriären fortsatte sedan med flera världsrekord, EM-guld, VM-guld, OS-guld och seger i världscupfinalen.  Nu är valacken pensionerad och lever en lugn tillvaro.

Den bronsstaty som planeras ska vara i fullformat och visa den ”dansande” Valegro. Den ska placeras i centralt i orten Newent, Gloucestershire.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden