Sverige
8 november 2019 17:12

Vanligt ridbaneunderlag slutar säljas

TillverkningEtt vanligt material till ridunderlag slutar säljas redan i början av nästa år. Den som vill komplettera med material till sin ridbana kan köpa detta under en övergångsperiod.

Vanligt ridbaneunderlag slutar säljas
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Lottapictures

Det handlar om materialet paddex. Det framställs i en process där gråberg förenas med kalksten och ska ge en fast, slitstark ridbana.

Tillverkaren meddelar nu på sin webbplats att de slutar med försäljningen av materialet redan den 1 januari 2020. Det masungsmaterial som paddex tillverkas av kommer i stället att säljas till ett företag som ska tillverka ett cementliknade bindemedel som på sikt ska ge minskad koldioxidbelastning vid till exempel betongtillverkning.

På paddex webbplats står det att material för komplettering av befintliga ridbanor kommer finnas att köpa under en övergångsperiod. Företaget som säljer paddex uppger att det finns ungefär 1 000 ridbanor med deras underlag runt om i Sverige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-