Blogg
9 maj 2012 13:57

Var med och rid Badminton

Vill du rida Badminton helt och hållet utan skaderisk? Om man inte räknar musarm vill säga... Rida med i galopprace trots att du har fartskräck och blir åksjuk? Testa trilla av utan blåmärken? Häng med en ryttare med hjälp av kameror.

Vi är nog ganska många som sällar oss till skaran som aldrig i hela sitt liv skulle våga rida Badminton. Men vi är desto mer imponerade av de som vågar och samtidigt får det att se enkelt ut! Titta till exempel på ryttaren Paul Tapners ritt i Badminton. Det verkar så möjligt att göra, trots att vi vet att det egentligen är näst intill omöjligt. Han berättar hur han tänker, vad han ser och hur det känns hela ritten igenom. Sen är det ett plus att han är väldigt söt när han uppbenbarligen läser innantill från ett manus i början. Se och häpna:

Efter att ha tittat på det här fortsätter jag att dela ut gratisideér till Sveriges (eller varför inte ha lite megalomani och dra till med världens) alla TV-producenter efter att idag ha klickat vidare på alla länkar jag kan hitta som innefattar hjälmkameror och hästar. Tänk er TV-bevakning där man kan klippa mellan de vanliga kamerorna till det här: (Ritten börjar cirka 2 minuter in)

Det verkar finnas på vissa ställen, men det måste bli mer. Än verkar det inte ha testats i dressyrvärlden. Det har ju hänt förut att det är lite långsammare i att hänga på nya trender… Hade ju varit helt fantasiskt att få följa Patrik och Scandic i en ritt. Han hade gärna fått titta lite extra neråt då såklart.

I Sverige är fälttävlansryttaren Pontus Hugosson en av dem som filmar sina ritter, och precis som i Formel 1 är det krascherna som drar flest tittare.

Har du några tips på saker som andra borde få se? Skicka ett mail till mig: stina@stinaq.se.

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar