Blogg
6 augusti 2016 09:48

Varberg Summer Horse Show

Varbergsummerhorseshow, fyra dagar på tur med bara en resa på cirka tre timmar utan att behöva tyda tyska vägskyltar och stå i bilkö är lyx.

Torsdagen var det bara team Persson där med sex fyrbenta kollegor, inleddes med att sela upp ett sexspann och köra iväg. In och lämna av lite folk och sedan ut igen och ställa sig mellan hinderna bakom kulisserna, plocka bort två hästar och stången som vi har mellan de hästarna som varken är stånghästar eller förlöpare (känns super att man har koll på alla namn på körgrejerna, samt att allt går under begreppet ”körgrejerna”. Känner mig professionell).

In på framkörningen där Gekås vd fick en snabbkurs i fyrspannskörning, måste säga att han var superduktig, själv har man problem att ratta runt dem i skritt!

På lördagen anlände Fredrik Rahm, Axel Olin, Johan Dengg och Mario Schildt med team. Det var samma upplägg som förra året, de körde en typ inomhusbana med egen groom längst bak och olika sponsorer i mitten.

Det är så roligt att se folk upptäcka sporten, den där rädslan innan de hoppat upp på vagnen och det där leendet de har när de kommer i mål och insett att de klarade det och vill åka en gång till.

Fredrik Persson vann både lördag och söndag med sina superrutinerade springare med yngsta hästen på 17 år och äldsta hösten var 21 år. Absolut mest taggad var Mange, eller Arctic Horn som han egentligen heter. Redan onsdag kväll när jag tvättade honom visste han att det var dags, han älskar the spotlight. Han tyckte det var SÅ tråkigt att vara med i sexspannet när det gick sakta så då stod han lugnt och fint i pauserna, men när de två framför honom togs bort så visste han att det var hans time to shine! Men det är som hans ägare säger, Mange måste bita minst en person om dagen för att man ska veta att han är frisk. Jag tror att låten I’m so excited är skriven till Mange.

Nu är vi hemma igen och har precis packat upp allt för rengöring och ska nu packa igen för nästa tävling i Lähden. Livet som groom är varken händelselöst eller sysslolöst.

/Antonia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden