Dressyr
13 juni 2023 14:17

Fendi slog världens bästa Dalera

InternationelltJessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB har en lång segersvit på de internationella banorna. Men nu är den bruten.

Sönke Rothenberger och Fendi på de tyska mästerskapen i klassen som de vann. Foto: Stefan Lafrentz

Det var i uppvärmningsklassen under tyska mästerskapen i Balve i helgen som Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB (TRAKH sto f 2007 e Easy Game-Handryk, uppf Silke Druckenmüller, äg Béatrice A. Buerchler-Keller) blev slagna av Sönke Rothenberger.

Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB hade fram tills dess vunnit allt de har ställt upp i sedan OS i Tokyo 2021 där det blev tre individuella guld och guld i lag. Kort efter guldfesten på OS ekipaget samma medaljskörd på EM.

Segertåget sattes lite på paus när ryttaren blev mamma, vilket också gjorde att ekipaget missade VM 2022. Första stora uppgiften efter uppehållet blev världscupfinalen i våras – som ekipaget vann.

Världsetta

De enastående resultaten har också gjort att ekipaget var rankat etta i världen länge.

Men nu visar det sig alltså att ekipaget inte är oslagbart. I tyska mästerskapet reds det en Grand Prix som uppvärmingsklass och där räckte Daleras 79,4 procent ”bara” till en andra plats.

Tiorna trillade in för piaff och passage, men däremot fick ekipaget problem både i ettorna och tvåorna.

Sönke Rothenberger vann

Det var landsmannen Sönke Rothenberger som red Fendi (DWB val f 2014 e Franklin-Diamon, uppf Danish Derby Horse Shows ApS, äg Rothenberger im Gestüt Erlenhof OHG) till 79,760 procent och seger i klassen. ”Jag ser fram mot framtiden med denna häst,” skriver ryttaren om sin 9-åriga stjärna på sociala medier.

Se Sönke Rothenbergers inlägg på Instagram nedan.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Sönke Rothenberger (@soenke_rothenberger)

Fendi vann både Grand Prix och Grand Prix Special på fyrstjärniga tävlingar i Hagen i april.

Dubbel guldmedaljör

När de båda medaljklasserna Grand Prix Special och Grand Prix kür reds på tyska mästerskapen var allt som det brukar – guld till Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB som var överlägsna i de båda klasserna.