Hoppning
18 oktober 2016 05:00

Världscupen drar vidare till Helsingfors

Premiären i Oslo är avklarad och därmed drar många av ryttarna vidare till Helsingfors. Två svenskar får sällskap av bland andra trean och fyran från premiäromgången.

Världscupen drar vidare till Helsingfors
Det blev världscuppoäng till Peder Fredricson och H&M Flip´s Little Sparrow i premiären. Peder jagar nya poäng i Helsingfors, men nu med andra hästar. Foto: Roland Thunholm

Det blir inte riktigt lika stjärntätt i Helsingfors som i Oslo. Men den finska huvudstaden har ändå lockat många stora namn till sina tävlingar. Flera av toppryttarna låter därför sina hästar vara kvar i framför allt Sverige under tiden för att få en kort och bekväm resa mellan tävlingarna.

Peder Fredricson och Henrik von Eckermann styr båda vidare till Helsingfors, och hoppas förstås på världscuppoäng. Henrik har med sig nya stjärnan Mary Lou och OS-hästen Yajamila, alltså samma som i Oslo. Peder byter däremot och tar H&M Zaloubet, Carlo och Diablo till Finland. Därmed får H&M Flip’s Little Sparrow, som var placerad både i GP och i Världscupklassen en välförtjänt vila.

Regerande mästaren Steve Guerdat, som var fyra i premiären, kommer också med till Helsingfors – även den här gången med svenskfödda Bianca.

Premiärtrean Pieter Devos från Belgien finns också med i startlistan, liksom sjuan Meredith Michaels-Beerbaum.

Bertram Allen, Scott Brash, Marco Kutscher och Kevin Staut är andra topprankade ryttare som nu styr mot Finland.

Här är alla anmälda till Helsingfors

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden