Dressyr
29 september 2019 21:07

Världscupseger för Kittel och ”Dude”

Mål i siktePatrik Kittel och Delauney upprepade lördagens segerbravad och vann även världscupklassen i Budapest i Ungern på söndagen.

Världscupseger för Kittel och ”Dude”
Patrik Kittel och Delaunay. Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel siktar på att ta sig till världscupfinalen i Las Vegas i vår.

Nu är han på god väg. Söndagens seger i GP küren i Budapest i Ungern resulterade nämligen i viktiga världscuppoäng och dessutom i en uppvisning i formstyrka.

Kittel och Delaunay, till vardags mer känd som ”Dude”, red ihop 78,375 procent och förpassade för andra gången denna helg de framgångsrika dressyrsyskonen Jessica von Bredow- Werndl och Benjamin Werndl bakom sig i resultatlistan. Tyskarna placerade sig på andra- respektive fjärdeplats.

–   Jättebra känsla, säger Patrik Kittel till Svenska Ridsportförbundet efter sin ritt.

Även Sönke Rothenberger och Mattias Alexander Rath kom till start i det 15 ekipage starka startfältet. Även om tyskarna inte red sina förstahästar, var motståndet tufft, berättar Patrik Kittel för Svenska Ridsportförbundet.

Själv tippade Kittel att kür-ritten skulle belönats med lite högre utdelning. De fem domarna var inte helt eniga, två av dem hade Kittel som segrare, två på andraplats och en domare först på en femteplats.
– Jag trodde nog att jag skulle nå 80 procent. Men det viktiga var ju att vi vann, säger Patrik Kittel till förbundet.

Tidigare under söndagen reds även en trestjärnig Grand Prix Special, här slutade Patrik Kittel och Eddieni på en andraplats med 71,660 procent. Segrade gjorde Luxemburgs Nicolas Wagner på hästen Quaterback Junior. Ekipaget fick 72,489 procent.

Resultat världscupen, kür

Resultat Grand Prix Special

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden