Dressyr
29 september 2019 06:00

Kittels segertåg i Ungern

InternationelltPatrik Kittel slog till med dubbelseger med Eddieni och Delaunay under de trestjärniga internationella tävlingarna i Budapest i Ungern på lördagen.

Kittels segertåg i Ungern
Patrik Kittel och Delanauy, vann GP-klassen i Budapest på lördagen. Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel debuterade under lördagen Grand Prix med Eddieni, som tidigare under året tävlats framgångsrikt av Malin Wahlkamp-Nilsson, beridare hos Patrik Kittel på Outstanding Stables.

Malinwn
Malin Wahlkamp-Nilsson och Eddieni satte nytt personligt rekord i küren i Falsterbo i somras. Ryttaren är nu gravid och hästen rids under de trestjärniga tävlingarna i Budapest i Ungern av Malin Wahlkamp-Nilssons chef, Patrik Kittel. Foto: Pernilla Hägg

Malin Wahlkamp-Nilsson gick på fredagen ut i sina sociala medier och berättade att hon är gravid och blir mamma i februari.

Eddienis fina resultat fortsätter även med chefen i sadeln,  ekipaget slog till med seger i den trestjärniga klassen på 73,152 procent.

På andraplats kom Ulrike Prunthaller med Bartlgut’s Duccio på 71,130 procent och Nicolas Wagner med Quater Back Junior slutade på tredjeplats med 71,000 procent.

Vann även med ”Dude”

Senare under dagen reds ytterligare en Grand Prix, en uppvärmningsklass inför söndagens världscupkval där viktiga poäng står på spel.

Även här stod Patrik Kittel överst på prispallen, denna gång med Delaunay. Ekipaget vann inte bara klassen på 75,000 procent, de förpassade samtidigt inte mindre än tre tyska landslagsryttare bakom sig i resultatlistan.

På andraplats kom Jessica Von Bredow- Werndl med Zaire- E på 74, 630 procent, trea blev Benjamin WerndlFamoso på 73,109 procent. På åttonde plats kom Sverigeaktuelle Sönke Rothenberger med Santiano R som slutade på 70,739 procent.

Under söndagen rids küren där de viktiga världscuppoängen delas ut. Patrik Kittel och Delaunay startar klockan 16.43.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden