Fälttävlan
7 februari 2017 12:55

Världsettan väljer rookie till EM-satsning

Michael Jung, OS-vinnare och ständig världsetta, har flera stabila topphästar i stallet. Likväl satsar han på att rida EM på Lennox – en 9-åring som inte ens har gått trestjärnigt än.

Världsettan väljer rookie till EM-satsning
Michael Jung är en van vinnare. Här vid OS. Photo:Roland Thunholm

Michael Jung har bevisat gång på gång att han är bäst i världen. Därmed är hans plan inför EM troligen noggrant genomtänkt, även om den kan verka överraskade. Som Horse and Hound konstaterar väljer de flesta ryttare någon av sina bättre eller mer rutinerade hästar till en EM-satsning, men Michael Jung kör med ett mindre meriterat om än lovande kort.

Uppdraget går till Lennox 364 (val, f 2008, e Sunlight XX-Heraldik XX) som har gått unghäst-VM och vunnit någon internationell tvåstjärnig. Trestjärnigt har valacken dock inte provat på än, men det ska förstås göras innan EM. Enligt Horse and Hound är planen att mactha Lennox via Marbach CIC3* i maj och Saumur CCI3* i juni fram till EM i augusti.

För två år sedan gjorde Jung ett liknande upplägg för den då blott åttaåriga FischerTakinou. Ekipaget tävlade två stycken trestjärniga innan de gav sig i kast med EM – en satsning som ledde till EM-guld.

Stallets främsta hästar matchas mot främst de fyrstjärniga tävlingarna Kentucky och Badminton, som båda lockar med över en miljon kronor till vinnaren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden