Hoppning
19 september 2021 17:29

Världsettan vann Rolex Grand Prix i Aachen

Rolex Grand PrixHan kom, han såg och han segrade. Segern i söndagens storklass i Aachen, Rolex Grand Prix, gick till ingen mindre än världsettan Daniel Deusser och hästen med det passande namnet Killer Queen. En av svenskarna gjorde en kämparunda men det räckte dessvärre inte till andra rundan i den mäktiga klassen.

Världsettan vann Rolex Grand Prix i Aachen
Daniel Deusser och Killer Queen tog hem segern i Aachen Grand Prix. Foto: Hippo Foto/Sharon Vandeput

Rolex Grand Prix i Aachen var som vanligt något att bita i – rejält – även för världsryttarna. Överst på pallen landade till slut den tyske världsettan Daniel Deusser med hästen Killer Queen. Ekipaget var inte i en bom genom de två rundorna och omhoppningen och passerade mållinjen på vinnartiden 41,85 sekunder.

Tvåan, amerikanen Brian Moggre och hingsten Balou du Reventon, var även dem felfria rakt igenom med omhoppningstiden 42,16 sekunder. Belgaren Gregory Whatelet och Nevados S gick i mål som tredje helt felfria ekipage på tiden 42,83 sekunder. Därefter följde den olympiske mästaren, britten Ben Maher, som hade den snabbaste omhoppningstiden med Explosion W men dessvärre ett nedslag.

Jens Fredricson och Markan Cosmopolit gjorde en kämparunda med två nedslag i första omgången, men gick inte vidare till andra rundan. De två andra svenska ekipagen, Annika Axelsson och Cleo Z samt Angelie von Essen och Cochella, valde bägge två att utgå i första rundan.

Segern gav Daniel Deusser 330 000 euro, motsvarande cirka 3 350 000 svenska kronor.

Hoppningens Grand Slam

Aachen Grand Prix är en del av Rolex Grand Slam of Showjumping, som handlar om att vinna några av de mest utmanande stortävlingarna runt om i världen. Hit hör holländska Dutch Masters i ’s-Hertogenbosch, Spruce Meadows Masters i Kanada som nyligen vanns av Steve Guerdat, tyska Aachen Grand Prix samt den avslutande superfinalen Rolex IJRC Top 10 Final i Genève.

Aachen Grand Prix är en mäktig upplevelse och att vinna här är hett eftertraktat bland världsryttarna. Klassen går i två omgångar över 1,60-hinder med omhoppning på slutet. 40 ekipage startar i första rundan och de 18 bästa går vidare till andra rundan.

Amerikanen Kent Farrington stod som segrare i Aachen Grand Prix 2019 – förra året ställdes tävlingen in på grund av pandemin. Kent Farrington var dock inte på plats för att försvara sin titel i år. För Steve Guerdat försvann chansen till en ”äkta” Grand Slam efter en rivning i andra rundan med Venard de Cerisy.

Resultatlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden