Körning
3 november 2021 06:28

Världskuskar kommer till Friends

SIHS 2021Både regerande världsmästaren och världsettan kommer till Friends Arena och Sweden International Horse Show för att köra världscup i slutet av november.

Världskuskar kommer till Friends
Boyd Exell kommer gärna tillbaka till Friends Arena där han har vunnit de senaste fyra tävlingarna! Foto: Roland Thunholm

Som traditionen bjuder körs det en deltävling i fyrspannens världscup i Friends.

Nu berättar Svenska Ridsportförbundet i ett pressmeddelande att Australiens stjärna Boyd Exell, som har regerat fyrspannsvärlden det senaste årtiondet, kommer tillbaka till Friends.

Han har fem raka VM-titlar, ett antal världscupfinalsegrar och ännu fler segrar i världscupens deltävlingar. Han vann också årets premiär i körningens världscupserie.

Även världsettan József Dobrovitz, Ungern, samt toppkuskarna Mareike Harm, Glenn Geerts och Michael Brauchle kommer till Stockholm. Dessutom har Sveriges Fredrik Persson fått chansen att visa upp sig genom att starta utom tävlan som så kallad ”guinea pig”, alltså köra banan innan klassen börjar.

– Vi är fantastisk glada över att flera av världens bästa kuskar har valt att komma till Stockholm i år, säger Tobias Mattsson, show director SIHS i pressmeddelandet.

Kuskarna kör en uppvärmningsklass på torsdagen och en världscupklass på lördagen. Banan, som körs på tid, består av max två maratonhinder, en bro, en speedbox och åtta till tolv portar med koner med bollar. För varje boll som rullar ner blir det fyra straffsekunder och den med snabbast tid vinner. De tre kuskarna med bäst tid på lördagen kör en omkörning för att utse segraren.

Deltagande kuskar

Boyd Exell, Australien.
József Dobrovitz, Ungern.
Mareike Harm, Tyskland.
Glenn Geerts, Belgien.
Michael Brauchle, Tyskland.

Tidsprogram världscupen för fyrspann

Torsdag 25 november kl 19.00
Lördag 27 november kl 18.30

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden