Dressyr
5 september 2022 16:52

Världsmästaren klättrar på rankningen

VärldsrankningTrots att hon inte tävlat sedan i april sitter Jessica von Bredow-Werndl tryggt på tronen ytterligare en månad när den senaste världsrankningen i dressyr nu blivit officiell. Där bakom har däremot ett par ryttare tagit rejäla kliv uppåt, när resultaten från VM räknats med.

Världsmästaren klättrar på rankningen
Glamourdale med Charlotte Fry på VM i Herning. Foto: Roland Thunholm

Bakom världsettan Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB är det fortfarande dubbelt Cathrine Laudrup-Dufour – men danskan har bytt plats på sina hästar. Nu är hon tvåa med VM-hästen Vamos Amigos, och trea med Bohemian.

Världsmästaren Charlotte Fry har tagit sig in på topp 10 som sjua med magiske Glamourdale. Patrik Kittel, fortsatt bästa svensk, har åkt ner ett steg och är nu åtta med Touchdown. Therese Nilshagen klättrar istället en placering och är nu nummer 13 med Dante Weltino.

Amerikanska Adrienne Lyle får bli månadens raket, då hon gått från plats 185 till elfte med Salvino efter fina placeringar på VM i Herning.

Världsrankningen i dressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden