Avelsnyheter
14 maj 2022 20:35

Världsmästarhingsten Sezuan kastrerad

InternationelltTrefaldige UVM-guldmedaljören och Årets hingst i Danmark 2020, Sezuan, är inte längre hingst.

Världsmästarhingsten Sezuan kastrerad
Dorothee Schneider och Sezuan vann unghäst-VM tre gånger. Foto: Kim C Lundin

Sezuan (DWB f 2009 e Blue Hors Zack-Don Schufro, uppf Linette Jæger, äg Gestüt Peterhof) har gjort avtryck både på tävlingsbanorna och som avelshingst. Men nu berättar tyska Zuchterforum att han inte längre är hingst då han ska ha kastrerats för en tid sedan.

Han vann unghäst-VM tre i år rad, riden av tyska Dorothee Schneider och var en riktig rekordhingst när han godkändes i Danmark 2012 då tiorna haglade över honom.

Han blev årets hingst i Danmark 2020, och i motiveringen lades vikt vid att han då trots sin relativt unga ålder redan hade gett 23 godkända söner och flera toppston. Han har 47 registrerade i SWB och 2020 blev en av hans söner dyrast på Hannoverauktionen med en prislapp på ungefär 5 miljoner kronor.

Hingsten har bland annat tränats av Patrik Kittel men har inte tävlat internationellt sedan september 2017. Enligt Zuechterforum är det numera ägaren Arlette Jasper-Kohl som rider honom.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden