Dressyr, Ponny
31 augusti 2020 17:54

Världsrekord i ponnydressyr gav EM-guld

Ponny-EMTyska Lucie-Anouk Baumgürtel lyckades inte bara vinna EM för tredje gången, hon satte även världsrekord när hon gjorde det. Med söndagens rekordprocent tog hon hem guldet och hon var även nära att slå kürrekordet, som sattes i Malmö 2015.

Världsrekord i ponnydressyr gav EM-guld
Lucie-Anouk Baumgürtel och Zinq Nasdaq FH. Foto: FEI/Lukasz Kowalski

Ponny-EM i Ungern avslutades i helgen med att tyska Lucie-Anouk Baumgürtel både gjorde hattrick genom att ta sitt tredje EM-guld, och slog världsrekord i ponnydressyr. På lördagen toppade den unga tyskan ponnykarriären med guld och världsrekordprocenten 82,351 i den individuella klassen och var snubblande nära att även slå världsrekord med segern i küren på söndagen. Zinq Nasdaq FH (val f-11 e Nemax-FS Don’t Worry, uppf Gabriele Heemsoth) heter segerponnyn.

Några ynka poäng till så hade segerprocenten i küren, som landade på 85,735 procent, passerat det rådande världsrekordet på 85,825 procent, som sattes av brittiska Phoebe Peters och SL Lucci i Malmö 2015.

– Ärligt talat hade jag inga förväntningar när vi kom med till EM. Jag ville bara njuta av ponnytiden och jag är så tacksam att vi fick möjlighet att rida på det här vackra stället, sa Lucie-Anouk Baumgürtel till Eurodressage efter dubbelsegern.

Efter att ha vunnit lag-silver några dagar tidigare, gick även det individuella silvret till Danmark genom Sophia Boje Obel Jörgensen och ponnyn Adriano B (val -06 e De Angelo B-Flying Dream) som red ihop 79 procent blankt. Bronset gick till tyska Antonia Roth och Daily Pleasure WE (hingst f-11 e HB Daylight-Dressmann 16, uppf Reinhard Kramer) som stannade på 77,297 procent.

Hela individuella resultatlistan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden