Ponny
27 april 2018 18:51

Världsrekordduon tillsammans igen

Hemma igenÅr 2015 slog Phoebe Peters och SL Lucci världsrekord flera gånger om på EM i Malmö. Det var deras sista tävling tillsammans, men nu har Phoebe Peters åter sin guldponny i stallet.

Världsrekordduon tillsammans igen
Phoebe Peters och SL Lucci under ett av ärevarven på ponny-EM. Foto: Roland Thunholm

SL Lucci (valack, f -02, e Lukas-Bazar, uppf Sanne Lauesgaard-Nissen) och Phoebe Peters vann bland annat ponny-EM i dressyr i Malmö 2015  och satte då flera världsrekord. Efter att Phoebe blivit för gammal för att tävla internationellt var det dags för en ny ryttare, men Phoebe valde att inte sälja sin ögonsten.

Först tog Anya Kolleth över och ekipaget var bland annat nia i samtliga klasser på EM. Förra året stod det klart att 13-åriga Isobel Lickley var ny ryttare på ponnyn, men sedan Lucci blivit halt flyttade han hem till Phoebe igen.

Nu berättar 18-åriga Phoebe, som numera studerar på universitetet i Warwick, att ponnyn har fått grönt ljus.

”Lucci har varit hemma i fem veckor nu och jag är så glad att kunna bekräfta, efter noggrann utredning av vår veterinär, att han inte har några skador och att jag har fått tummen upp att fortsätta upptrappningen med honom. Jag ser fram emot att njuta av en strålande sommar med träning och förhoppningsvis en del tävlande också” skriver Phoebe på sin Facebook och konstaterar att hennes stundande tentaperiod säkerligen kommer att gå fortare när hon har en alldeles speciell ponny att rida varje dag.

För brittiska Horse and Hound berättar Phoebe vidare att Lucci kommer att stanna hos familjen och att 16-åringen är som lyckligast när han tävlar, och därför kommer att få fortsätta gå en del tävlingar så länge han är i form för det.

På julafton 1978 fick danska Sanne Lauesgaard-Nissen en welshponny, som kom att blir Luccis mormorsmor. Där tog allt sin början – läs mer om historien i Ridsports tidigare artikel här.

This pony 💎

A post shared by Phoebe Peters (@phoebe_peters1) on

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden