Dressyr
20 mars 10:58

Världsstjärna till Linköping i höst

InspirationI oktober kommer världsettan i dressyr, Jessica von Bredow Werndl, till Sverige för att hålla i en exklusiv clinic. Det blir världsstjärnans första clinic någonsin på svensk mark.

Världsstjärna till Linköping i höst
Jessica von Bredow Werndl är världsetta i dressyr och har vunnit det mesta. I oktober kommer hon till Sverige. Foto: Kim C Lundin

Den regerande världsettan i dressyr, Jessica von Bredow Werndl, har tagit en mängd mästerskapsmedaljer vid både EM, VM och OS. Ryttaren håller endast i två Masterclasser, clinics, per år och 2024 har hon valt Aachen i Tyskland samt Dressage Power Horse Show på Smedstad Ridsportcenter i Linköping.

– Hon valde mellan att komma till oss i Linköping eller åka till USA så vi är naturligtvis oerhört glada över detta, säger Peter Härnstam på Dressage Power.

Flera tillfällen att lyssna på toppryttaren

Clinicen kommer att arrangeras på söndagen den 27 oktober 2024, men Jessica kommer vara i Linköping både lördag och söndag. På lördagskvällen kommer det finnas möjlighet att lyssna till Jessica från läktaren, då hon kommer att live-kommentera efter varje ritt i Grand Prix-finalen. På söndagens förmiddag, innan clinicen, kommer hon dessutom att berätta om sin resa till toppen och vardagen med hästarna i en ”talk-show” på plats.

Biljetterna släpps i april och Peter Härnstam ser under året också fram emot att presentera vilka ekipage som kommer att delta i Masterclassen.

– Det känns väldigt kul att vi får välkomna Jessica, hon är en hästmänniska och ryttare som på alla sätt står för hästvälfärd och god ridning. Jag skulle vilja säga att Jessica von Bredow-Werndl faktiskt är själva signumet för detta, säger Peter Härnstam.

– Vi blev otroligt glada när Jessica tackade ja till att komma till Sverige. Hon har genom sitt sätt att träna och tävla inte bara vunnit guldmedaljer utan även visat den harmoni och precision samspelet kan få när det är som bäst med våra hästar. Det syns att hon älskar hästar både uppsuttet och avsuttet, säger Kristian von Krusenstierna, en av grundarna till Dressage Power.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden