Dressyr
29 januari 10:46

Vendela Eriksdotter Rubin placerad i LFC International

InternationelltNyligen utsågs hon till Sveriges hetaste unga dressyrryttare. I helgen svarade Vendela Eriksdotter Rubin upp till förväntningarna genom att sätta ett nytt personligt rekord och bli placerad i Lövsta Future Challenge International Tour.

Vendela Eriksdotter Rubin placerad i LFC International
Vendela Eriksdotter Rubin och Bonafide. Foto: Roland Thunholm

Det var under helgens stortävlingar i Amsterdam, Nederländerna, som Vendela Eriksdotter Rubin och Bonafide (KWPN val f -06 e Universeel-Kennedy, uppf L. Hulshof, äg Jl Dressage And Consulting Ab) slog till med personbästa i U25-kür och därmed också tog en femteplacering i Lövsta Future Challenge International Tour.

Ekipaget slutade på 73,985 procent efter ett jämnt program där i stort sett ettorna var det enda på minussidan. Segern gick till Danmarks Sophia Ludvigsen/Blue Hors Quintana med 79,310 procent.

Ekipaget satsar mot en plats i U25-EM i sommar i St Margerethen, Österrike, och började tävla internationellt tillsammans så sent som i slutet av 2023. Innan dess har valacken tävlats av sin ägare Jennie Larsson, bland annat i världscupdressyren i Scandinavium förra året.

24-åriga Vendela Eriksdotter Rubin toppar Ridsports lista över heta, unga dressyrryttare att hålla koll på inför 2024 och är även uttagen till ATG Talang-projektet detta år.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden