Sverige
7 november 2020 11:11

Veterinär sparkad i huvudet av häst

OlyckaEn kvinnlig veterinär blev sparkad i huvudet när en häst stegrade sig i samband med att hon skulle undersöka den. Olyckan inträffade i Örnsköldsvik och kvinnan fördes till sjukhus med ambulans.

Veterinär sparkad i huvudet av häst
Veterinären ska ha varit vid medvetande efter sparken. Foto: iStock

– En veterinär skulle undersöka en häst och blev sparkad. Hästen stegrade sig och då får veterinären en spark som träffar huvudet, säger jourhavande förundersökningsledare Anders Olsson till Allehanda som rapporterat om händelsen.

Händelsen ska ha ägt rum på Solängets Travbana utanför Örnsköldsvik på torsdagseftermiddagen. Den kvinnliga veterinären var enligt uppgift vaken och talbar, men fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är okänt.

Enligt Solängets travbanechef Bert-Ola Månsson är den här typen av olyckor ovanliga sett till det stora antal lopp som körs varje år.
– Det är stora och kraftfulla djur men de är otroligt snälla. Men visst, det är inga leksaker. Det kan hända väldigt otäcka olyckor om man har otur, säger han till Allehanda.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden