Ponny
17 augusti 2016 19:09

Vi är redo

De svenska lagledarna har goda nyheter från uppstarten på Vilhelmsborg, hoppningens Thomas Fasteus, fälttävlans Lena Bredberg och Marie Ryman ligger i startgroparna för torsdag. Dressyrens Bobo Lundberg har haft två ryttare i elden redan, Sverige ligger på en preliminär tredje plats efter dagens ritter.

Vi är redo
Linnea Holmgren på Fleuarmos Justin ligger på åttonde plats efter halva startfältet.

Dressyren har idag ridit halva startfältet med 29 ekipage. Det är tyskt i ledning, som så många gånger förut. De svenska ryttarna är bra med och har idag ridit för det internationella domarkollektivet Sharon Rhode, Sandy Phillips, Ulrike Nivelle, Bo Jenå och Leif Törnblad. Bäst gick det för andra ryttaren Linnéa Holmgren med sin unga Fleuramo’s Justin som slutade på 68,103 procent, med högre procent från både Leif Törnblad och Bo Jenå. Första ryttaren Victoria Wåhlin på rutinerade Janine WE 66,692 procent. Laget ligger än så länge på en tredjeplats sedan Danmakrs två ekipage också levererat över 70 procent.
Ställning individuellt
Ställning lag

Fälttävlansryttarna har klarat av både besiktning och mätning utan minsta problem. Lagledaren Marie Ryman och ryttarna har tittat på terrängbanan, nöjda med vad de sett.
– Terrängen är fin, större delen av banan är platt med några kuperade avsnitt. Det märks att den är byggt med ett gott säkerhetstänk, med välbyggda hinder. 
– Ett bra gräsunderlag som det ser ut nu med fint väder. Ryttare som har hästen mellan hjälperna och klarar att möta hinder diagonalt med rak häst kommer ha fördel i terrängen, det finns dock alternativhinder till flertalet svårigheter. Hur utslagsgivande banan blir beror främst på hur maxtiden är, berättar Marie Ryman från Vilhelmsborg.

Från vänster Ebba Christiansson – Timbacktoo, Selma Hammarström – Sligo Fortunus, Patricia Hallberg – Tingeling, gänget som är det svenska fälttävlandslaget. Foto: Marie Ryman

Lena Bredberg är optimistisk inför Sveriges chanser även om ett tremannalag är sårbart. Laget har chans att ta medalj enligt henne, terrängen är deras starkaste gren. Förra årets bronsmedaljör Selma Hammarström har potential för mer i år. 
Banskiss Terräng
Startlista dressyr

Thomas Fasteus hoppryttare har fått känna på banan med sina ponnyer i eftermiddag. 
– Idag hoppade vi en bana med nio hinder varav en kombination och en vattengrav. Vi fick totalt 10 minuter att fördela som vi ville och Julia Hallberg och Zabrino inledde med att hoppa hela rundan, berättar Fasteus.
– Eftersom vi vet att ”Zirre” kan bli lite het emellanåt så lät vi Julia rida först så hon kunde pausa en stund och eventuellt hoppa något mer när alla var klara.


– Ingemar Hammarström på Ocean des As gjorde en stabil runda över de fem hinder han valde att hoppa, sa Fasteus. Foto: Thomas Fasteus

– Därefter red Michelle Cranning-Hillgren med Wischin Chin M som valde att hoppa sex hinder med den avslutande vattengraven. Som nummer fyra red Tilda Eldh med Miclas Aristocrat, de red fem hinder och avslutade med vattengraven. Sist hoppade Elsa Johansson på Ballygwaleys Little Ferro som också hoppade sex hinder inklusive den avslutade vattengraven, förklarade  Fasteus.


Julia Hallberg/Zabrino och Tilda Eldh/Miclas Aristocrat Foto: Thomas Fasteus

– Julia, Tilda och Michelle hoppade avslutningsvis några extra språng för att få till den sista lilla finjusteringen och den rätta känslan.
– Våra hästar hoppade alla mycket fint och såg väl förberedda ut för uppgiften. Nu har vi varit inne på banan och känt på den inför första kvalomgången i morgon och det känns mycket bra både för mig och våra ryttare, konstaterade Thomas Fasteus.


Övre bilden från vänster: Tilda Eldh/Miclas Aristocrat, Julia Hallberg/Zabrino, Elsa Johansson, Ballygwaleys Little Ferro, Michelle Cranning-Hillgren/Wischin Chin M, Ingemar Hammarström/Ocean des As
Nedre raden från vänster Michelle Cranning-Hillgren/Wischin Chin M, Elsa Johansson/Ballygwayleys Little Ferro, Ingemar Hammarström/Ocean des As

Resultat och startlistor, EM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden