Blogg
5 december 2013 12:03

”Vi har haft en tuff resa med många motgångar”

Tjejerna från webbrealityserien Dressyrryttarna, som har premiär idag, fortsätter att presentera sig i bloggen. I dag är det dags för Paula Bon Persson som berättar om sin ryttarresa fram tills i dag.

Jag heter Paula Bon Persson och är 12 år gammal. I Dressyrryttarna kommer jag skildra min väg mot toppen på mina två ponnyer Helicon och Rebecca.

Jag är en bestämd liten pluggnörd med ett stort intresse för kläder, styling och mode, vilket också färgar av sig på hästarna då jag gärna matchar med lindor, schabrak och jackor! Jag har även ett stort intresse för musik och lyssnar väldigt intensivt så fort jag får en chans och har gjort det sedan jag var liten.

Mitt intresse för bloggning växte fram i våras, framför allt för att jag läste många andra bloggar. Jag har nu bloggat i cirka ett halvår. Jag tycker det är väldigt roligt. Med bloggningen så har även intresset för att förändra och påverka ridsporten växt fram, vilket jag vill kunna visa och skriva för er här.

Jag har ridit sedan jag var fyra. Då började jag träna hoppning på en väldigt charmig liten shettis, Loverboy. Med tiden utvecklades en skarp passion för dressyr. Vi köpte Helicon vinter 2010. Och då började jag rida dressyr. Vi har haft en tuff resa med många motgångar. Vore det inte för min fantastiska Helicon, min familj och min beslutsamhet hade jag nog inte fortsatt.

Helicon har en speciell personlighet. Han är det finaste jag har. Han är en känslig, kärleksfull, galen, busig och cool liten kille. Många invändningar om allt möjligt men ett fantastiskt hjärta av guld rätt igenom. Han är en riktig charmör som får alla på fall. Vi är varandra otroligt nära, utan honom vore jag mycket men absolut inte den personlighet jag är idag.

Rebecca är min andra ponny sedan lite mer än ett år tillbaka. Hon är väldigt svårriden med stort steg. Vi har haft problem med att förstå varandra från ryggen, men äntligen nu har vi börjat få kläm på varandra. På marken är hon en dröm, hon är omtänksam och lugn. Hon gillar att stå i centrum och att bli ompysslad. Jag vet inget bättre än att rida henne. Hon är väldigt samarbetsvillig på alla sätt och vår resa mot toppen har bara börjat. För jul 2013 är mitt mål att kvala Rebecca nationellt. För att kunna kvala SM till våren!

/Paula

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden