Ponny
26 mars 2020 06:20

Hammarös nationella ställs in: ”Vi vill inte heller sprida smitta mer än nödvändigt”

CoronasmittanI helgen skulle Hammarö Ryttarförening arrangerat en nationell ponnytävling i dressyr med kval till Friends. Nu ställs tävlingen in trots att antalet starter per dag var satt till maximalt 80. "Det är resandet som varit den springande punkten", säger tävlingsledaren Elisabeth Tholinsson.

Hammarös nationella ställs in: ”Vi vill inte heller sprida smitta mer än nödvändigt”
Ebba Nilsson och Roman red ponnyernas kür på Friends 2015. ArkivFoto: Roland Thunholm

Den nationella och regionala ponnytävlingen i dressyr med kval till Sweden International Horse Show Ponny Kür skulle gått av stapeln den 28-29 mars i Hammarö. Maximalt antal starter var satt till 80 per dag och riskbedömning med smittskyddsåtgärder var gjord. Men nu väljer Hammarö Ryttarförening att ställa in med kort varsel.

– Det handlar helt enkelt om smittskyddsråden när det gäller resande i Sverige. Vi hade folk från Haparanda i norr och hela vägen söderut som skulle komma. När smittskyddsläkaren gick in och stoppade tävlingen på Grevagården, då ville inte vi heller sprida smitta mer än nödvändigt. Han skulle ju inte göra så utan anledning, säger tävlingsledaren Elisabeth Tholinsson.

Har ni haft någon dialog med förbundet kring detta?
– Nej, det känns inte riktigt som att de hänger med. Jag har själv varit ledig från jobbet nu och lyssnat mycket på det som sägs om corona – och kraven blir bara hårdare och hårdare. Speciellt när det gäller resande som kan hjälpa till att sprida smitta. Varför skulle då vi köra ut hakan när en smittskyddsläkare avråder?

– Det är såklart tråkigt – detta förstör väl det här året när det gäller kval och allt för massor av ungdomar som är på väg uppåt i karriären, avslutar Elisabeth Tholinsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden