Hästliv
17 november 2016 17:25

Vid matbutiken i Grangärde har hästarna egen parkering

I det hästtäta området Grangärde utanför Ludvika finns det inte bara parkering för bilar och uppbindningsplatser för hundar. Där har Ica-handlaren Anders Hedberg även sett till så man kan parkera sin häst medan man är inne och handlar i affären.

Vid matbutiken i Grangärde har hästarna egen parkering

Att man kan parkera sin häst när man besöker matbutiken i Grangärde uppmärksammades av Dalarnas Tidningar. Ridsport ringer upp handlaren Anders Hedberg för att höra lite mer om den ovanliga parkeringsplatsen. Anders berättar att han och hans familj själva har två D-ponnyer som mor och dotter i familjen rider – en tinker och en ljus irländsk import. Han berättar att uppförandet av hästparkeringen började när de gjorde liknande uppbindningsbommar hemma till sina egna hästar.
– Då kom vi på att det vore jättetrevligt om vi kunde ha sådana vid affären också, säger Anders – och erkänner samtidigt att det nog var hustrun Lotta som kläckte själva idén.

Uppbindingsbommen med tillhörande parkeringsskylt för häst har nu suttit uppe utanför butiken i Grangärde flera år, och enligt Anders Hedberg är det ett väldigt uppskattat inslag av framförallt turisterna.
– Det tycker att de kommit till något ovanligt ställe, säger Anders med ett skratt.
Butikens vanliga kunder har däremot knappt reagerat på hästparkeringen trots att de gått förbi den under många år. Det är först nu när parkeringen blev uppmärksammad i media, som många av stamkunderna lagt märke till den.

Hästparkeringen i sig är inte särskilt välanvänd, men används någon gång då och då.
– Det finns sittbord bredvid så man kan rida ned och äta glass om man vill, föreslår Anders Hedberg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden