Världen
8 januari 05:39

Viegårdärendet lämnas till åklagare

DanmarkNu är polisen klar med sin omfattande utredning om uppmärksammade Stutteri Viegård i Danmark. Ärendet överlämnas nu till åklagare, som ska bedöma om det kan bli ett åtal för ansvariga på stuteriet.

Viegårdärendet lämnas till åklagare
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock

Det var under 2023 som en tidigare anställd larmade om missförhållanden på det danska stuteriet. Att allt inte sköttes som det skulle var även känt sedan tidigare.

I efterspelet har flera myndigheter varit inblandande, och nu berättar den danska polisen i ett pressmeddelande att de är klara med sitt arbete. Och det kommer att bli ett fall för åklagarmyndigheten.
– Jag är nöjd med att vi kommit så långt med utredningen att ärendena kan skickas vidare till åklagaren, säger chefen för närpolisen i Viborg, biträdande polisinspektör Henrik Glintborg i pressmeddelandet.

Det är ett omfattande material som åklagaren nu ska ta ställning till. Det handlar om flera brott mot djurskyddslagstiftningen där åklagaren ska bedöma om bevisen i polisens utredning räcker för att väcka åtal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden