Hoppning
25 juli 2019 14:49

Viktor Melin på hugget

SM i hoppningNya svenska mästare i hoppning ska koras. Under torsdagen red seniorerna sin första omgång av mästerskapet, och det blev Viktor Melin och Atina som tog ledningen.

Viktor Melin och Atina vann första omgången av seniorernas SM. Foto: Roland Thunholm

Seniorernas första SM-omgång reds på Sundbyholm under torsdagen. 38 ekipage startade i klassen över 1,50-hinder med bedömning C, som innebär att varje nedslag bestraffas med 4 sekunder.

Viktor Melin och Atina (KWPN sto f-05 e Cartier vd Heffinck-Waitaki, uppf Peter Lennen) tog täten efter första omgången. Totalt red nio ekipage felfritt, och åtta av dem placerade sig på plats ett till åtta. Minst antal sekunder med 70,83 gick Viktor och Atina som red hem delsegern på 12 000 kronor.

190725_viktormelin_rolandthunholm2
Viktor Melin och Atina i täten vid ärevarvet. Foto: Roland Thunholm

Atina klarar sig bra i värmen, förklarar Viktor Melin, och tillägger att hon är den sortens häst. Däremot funderar han över hur det blir när det ingår vatten vid de kommande omgångarna.
– Hon har hoppat vattnet här på Sundbyholm tidigare och det är inget stort vatten, säger Viktor till Svenska Ridsportförbundet.
– Men jag vet aldrig med henne. Det kan bli ett stopp helt plötsligt.

Tvåa placerade sig Sandra LiljegrenDudok med 70,87 sekunder, och trea Mikaela Gustaphson och Inar C på 71,10 sekunder. Mikaela ligger även på andra plats vid YR-SM på Cum Laude 5.

Omgång två av seniorernas SM rids på fredag och finalen på söndag. Ryttarnas placering i omgång ett omvandlas till fel som tas med i de kommande omgångarna.