Hoppning
6 april 2021 09:11

Viktoria Sander förlorade två av sina fem hästar i Valencia

Hårt slagViktoria Sander hade aldrig kunnat föreställa sig vad som väntade när hon packade hästlastbilen och körde till Spanien. "Det var hemskt att se hur de här hästarna bara försvann bort", säger hon om förlusten av sina hästar i en stor intervju med World of Showjumping.

Viktoria Sander förlorade två av sina fem hästar i Valencia
"Tragedin i Valencia förde verkligen samman människor", berättar Viktoria Sander för World of Showjumping. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.) Arkivbild: Marco Grovel/Istock

Viktoria Sander reste till Valencia med fem hästar och kom hem med tre. En dryg vecka efter segern i 6-årsfinalen fick Smokey avlivas, och i slutet av mars tog viruset även GP-hästen Quintano.
– Innan det här hände trodde jag att viruset främst påverkade hästar som inte var i så god form. Jag trodde inte att det skulle slå så  hårt mot vältränade toppatleter. Det var hemskt att se hur de här hästarna bara försvann bort. Det var inget vi hade kunnat föreställa oss när vi packade lastbilen och lastade våra fem hästar för att köra ner till Spanien, säger hon i en stor intervju med World of Showjumping.

Hästarna hann inte ens tävla i en vecka med ryttaren Thomas Ryan innan viruset slog till. Förlusten av de bägge hästarna är ett hårt slag både mentalt och ekonomiskt för Viktoria Sander som driver Jumper Horses Sweden. Hon hoppas att FEI:s utredning ska ge svar på vad som verkligen hände i Valencia – något hon ser som en lärdom för hela hästvärlden.
– Om ett liknande utbrott skulle ske igen, önskar jag att det hanteras bättre.

Läs hela intervjun hos World of Showjumping här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden