Hoppning
28 mars 2021 09:09

Ännu en svenskägd häst död i Valencia

EHV-1Ännu en svenskägd häst har dött i sviterna av EHV-smittan i Spanien. Även denna gång är det teamet Ryan/Sander som har drabbats.

Ännu en svenskägd häst död i Valencia
Bilden är tagen i ett annat sammanhang och hästen på bilden har ingenting med artikeln att göra. Arkivbild: Roland Thunholm

Hästen Smokey blev den elfte hästen som inte överlevde viruset i Valencia då han dog i början av virusutbrottet på tävlingsplatsen i Spanien.

Nu har samma team med Sverigebaserade irländske ryttaren Thomas Ryan och hästägaren Viktoria Sander drabbats av ett dödsfall. Den här gången är det 9-årige Quintano (val e Quality Time-Carthago Z, uppf Frank Nordhausen, äg Jumper Horses AB) som har dött efter att ha insjuknat i EHV-1. Detta berättar både ryttaren och ägaren på sociala medier.

”Quintano gjorde oss stolt oändligt många gånger och gjorde mig glad varje dag. Han kämpade till slutet. Vi kommer aldrig att glömma dig. Denna resan till Spanien kostade mig två av mina bästa hästar,” skriver Viktoria Sander på sociala medier.

Quintano började tävla internationellt 2018 och har gått 1,45-klasser.

Se Viktoria Sanders inlägg på Instagram nedan.

På lördagen lämnade flera svenskhästar Valencia. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden