Hoppning, Ridsport Play
27 mars 21:13
Ridsportplus

Kolla klippet: Svenskhästarna lämnar Valencia

InternationelltPå lördagen lämnade svenska hoppryttarna Carl-Walter Fox och Fredrik Spetz spanska Valencia med sina hästar. Nu väntar en hemresa med två övernattningar i Europa innan Sverige nås. Kolla när lastbilarna lämnar tävlingsplatsen här. "Jag längtar fruktansvärt mycket hem till gården," säger Carl-Walter Fox.

Kolla klippet: Svenskhästarna lämnar Valencia
Här lämnar de svenska hästarna Valencia. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

På lördagen lämnade hästarna som Carl-Walter Fox, Fredrik Spetz och hans elev Fredrika Zederholm har tävlat i spanska Valencia tävlingsplatsen.

Jag längtar fruktansvärt mycket hem till gården, min Corgi och Stephanie. Carl-Walter Fox.

– Det känns väldigt bra även om det kommer att ta ett tag att smälta allt vi har fått uppleva här, säger Carl-Walter Fox som har varit ryttarnas talesperson i den stundtals kaotiska situationen med smittspridning i Valencia.

Han har haft fem hästar med sig och alla har varit sjuka. Men han tillhör dem som får med sig alla sina hästar hem.

”Fantastiska hästskötare”

– Två av mina fantastiska hästskötare, Lisa Wikström och Ellen Lenz är med. De har varit med mig och hästarna varje minut och tagit hand om hästarna helt fantastiskt. Jag har mycket dem att tacka de för att vi får åka hem med alla våra hästar, fortsätter Carl-Walter Fox.

Den lilla karavanen med destination Sverige lämnade Valencia på lördagen. Första stoppet är i franska Lyon dit de kommer under sen lördag natt eller tidig söndag morgon. Där blir det minst tolv timmars vila innan resan fortsätter till Gelissen i Holland med samma procedur.
– Sedan fortsätter vi hem till Österlen och Munka Tågarps Gård dagen efter det. Fredrik gör ett sista stopp i Malmö innan han kör vidare till Norsholm med sina hästar.

Veterinär vid stoppen

Det finns veterinär vid de planerade stoppen som ser över hästarna. Det finns också möjlighet att stanna lite extra tid om någon häst ser ut att behöva det.

Kvar i Valencia finns nu 20 hästar, 15 av dem är svenska hästar som lämnar Spanien på söndag och måndag. Resten lämnar Valencia onsdag nästa vecka om de testerna är negativa.

– Det känns väldigt skönt att komma hem. Man är ju alltid lite på spänn när man reser så långt och särskilt i denna situationen men jag längtar fruktansvärt mycket hem till gården, min Corgi och Stephanie, säger Carl-Walter Fox.

Se filmen när svenskhästarna lämnar tävlingsplatsen nedan. 

På lördagen kom också beskedet att ytterligare en svenskägd häst dött i Valencia.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden