Ponny
5 augusti 2017 13:54

Vilma och Vanessa bäst i Sugar Cup

Inte mindre än 400 ekipage har deltagit under säsongen i stilterräng-serien Sugar Cup. De främsta gjorde upp i finalen under NM och till sist kunde två vinnare koras.

Vilma och Vanessa bäst i Sugar Cup
Vilma och Top Fuel tog täten i ärevarvet.

400 ponnyekipage från olika delar av landet har under året hoppat Sugar Cup. Efter grundomgångar och fem regionsfinaler möttes de 40 främsta ekipagen i dag vid Hovdala Slott där NM pågår som bäst.

I klassen upp till 13 år segrade Vilma Beiron och Top Fuel på 8,4 poäng. För ryttare 14–18 år segrade Vansessa Lindmark med Blennerville Carli på precis samma poäng.


Vinnarekipagen på prisutdelningen.

Årets Sugar Cup var den nionde i ordningen och med max 60 centimeter höga hinder ska serien fungera som en rolig inkörsport till fälttävlan. Ekipagen har fått träna på hindren innan de tävlar och klassen går inte på tid.
– Det är viktigt att verkligen lära sig att rida och det är en säkerhetsfråga att rida riktigt – därför är det stilbedömning, säger Ted Velander som tillsammans med Pernilla Velander grundade och driver ständigt växande Sugar Cup.

Efter att ha sett de skickliga ekipagen ge sig i kast med terrängen kunde paret pusta ut efter intensiva finaldagar. Tidigare Sugar Cup-deltagare har nått så långt som till NM och EM, och nu kunde Velanders glädja sig åt årets lovande talanger.
– Det är väldigt roligt att se hur duktiga de blir. De lär sig och utvecklas under seriens gång, säger Pernilla.

Resultat
Här kan du läsa mer om Sugar Cup.


Pernilla och Ted Velanders serie bara växer och växer.


Vanessa och Blennerville Carli lyssnade på nationalsången.


Rebecka Antonsson/ Rochands Hope och Hanna Nyström/Let’s Go kom tvåa respektive trea i klassen för de äldre ryttarna.


Linna Wik med Frugo blev tvåa för ryttare upp till 13 år…


…och Nathalie Petersson med Donnegrah Prionsias blev trea.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden