Nyheter
12 december 2020 15:58

Vinnarna i FEI Awards utsedda

FEI AwardsPå grund av pandemin blev årets upplaga av FEI Awards en röstningstävling mellan de bästa av de bästa. Nu är vinnarna utsedda. Här kan du bland annat se vem som blev "Best Athlete", årets stjärnskott och bästa groom. En svensk var nominerad.

Vinnarna i FEI Awards utsedda
"Jag tänker redan på OS I Paris 2024, vilket inte är så långt borta. Jag älskar att rida, jag älskar att tävla och jag älskar att hålla igång”, säger Ingrid Klimke. Foto: FEI/Oliver Hardt

Som en följd av coronapandemin beslutade FEI i november att FEI Awards 2020 skulle gå av stapeln som ”Best of the Best FEI Awards”, baserat på de tidigare vinnarna mellan åren 2009 och 2019. 55 nominerade från 19 länder valdes ut till de fem kategorierna: ”Best Athlete”, ”Rising Star”, ”Best Groom”, ”Against All Odds” och ”Solidarity”.

Över 70 000 har röstat och under fredagen avslöjade FEI årets vinnare. I konkurrens med storheter som Charlotte Dujardin, Nick Skelton och Michael Jung kammade flerfaldiga mästerskapsmedaljören och OS-ryttaren Ingrid Klimke hem priset som ”Best Athlete”.
– Det känns fortfarande overkligt, men jag är väldigt exalterad och glad, säger den 52-åriga fälttävlans- och dressyrryttaren som siktade på OS-medalj i Tokyo i år.

Unga dressyrryttaren och influencerprofilen Semmieke Rothenberger vann priset som ”Rising Star” i konkurrens med bland andra brodern Sönke Rothenberger.
– Mina föräldrar har lärt mig att drömma stort och satsa mot mina mål, och jag vill verkligen galoppera upp på mittlinjen på OS en dag.
– Jag var med min bror på OS i Rio och jag skulle älska att vara där med en av mina hästar, och känna atmosfären när jag representerar mitt land, säger 21-åringen i ett pressmeddelande.

Svenske hovslagaren Uno Yxklinten, som bland annat arbetat med ett utvecklingsprojekt i Zambia, var nominerad i ”Solidarity”. Han fick dock se sig slagen av brittiska Ebony Horse Club, en ”rid- och ungdomsklubb” som är inriktad på att hjälpa unga människor både i sadeln och vid sidan av.

Bästa groom blev Ingrid Klimkes hästskötare Carmen Thiemann, som startade sin karriär som groom hos Ingrid Klimkes far, OS-legendaren Reiner Klimke.

Även priset ”Against All Odds” gick till Tyskland genom pararyttaren och narkosläkaren Angelika Trabert. Hon föddes utan ben och med endast tre fingrar på högerhanden, men är känd i hästvärlden för sin positiva syn på livet och dess möjligheter. ”Det är förmåga, inte oförmåga som räknas” är hennes motto.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden