Sverige
15 juni 2020 16:51

Vittnen såg hästen falla över bron

Försvunnen hästDen häst som saknas efter trafikolyckan på Stora Hammarsundsbron ska enligt vittnen ha fallit ner från bron, och då av allt att döma omkommit i det höga fallet. Det skriver Nerikes Allehanda.

Vittnen såg hästen falla över bron
Olyckan på bron slutade med att en häst störtade i vattnet.

Det var i torsdags kväll som en hästtransport lossnade från dragbilen och demolerades vid krock med ett annat fordon. Olyckan skedde på den 22 meter höga Stora Hammarsundsbron i södra Närke.

Föraren av den mötande bilen klarade sig utan skador, enligt Nerikes Allehanda, som också berättar att vittnen ska ha sett hästen störta ut över broräcket och ner i vattnet.

Mårten Eriksson, teknisk chef i Askersunds kommun, vill nu sprida information om att en död häst finns någonstans i vattnet.
– Vi vill sprida informationen om detta så att alla känner till det, det kan ju annars komma som en obehaglig överraskning för den som hittar kroppen, säger Mårten Eriksson till Nerikes Allehanda.

Ridsport har sökt polisen under dagen, men utan resultat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden