Hoppning
27 december 2021 10:09

VM-medaljörer splittras – tysk toppryttare förlorar två hästar

InternationelltVM-bronsmedaljörerna Maurice Tebbel och Don Diarado är inte längre ett ekipage efter att familjen som äger hingsten valt en annan ryttare. Det är inte den enda hästen som den tyske ryttaren förlorar.

VM-medaljörer splittras – tysk toppryttare förlorar två hästar
Maurice Tebbel och Don Diarado flyger mot segern i Nations Cup i polska Sopot i juni 2021. Foto: FEI/Lukasz Kowalski

Det är Maurice Tebbel som själv berättar på sin Facebook-sida att hans OS-häst Don Diarado (RHEIN hingst f 2009 e Diarado-Lord Lancer, uppf Dirk Lohmann, äg fam Müter) flyttar till sina ägare:”Tack Doni för allt! Efter 10 år tillsammans lämnade Don Diarado vårt stall idag. Ägarfamiljen Müters nya ryttare tar nu över Doni. För oss var det ett oväntat och mycket svårt farväl. Målet för den kommande säsongen var VM i Herning, men denna och många andra drömmar är nu ett minne blott. Det är alltid svårt att förlora sin bästa häst, men Don Diarado är mycket mer för oss än så – en absolut världshäst och familjemedlem. Ta hand om dig Doni, vi kommer att sakna dig väldigt mycket,” skriver hoppryttaren.

Maurice Tebbel har tävlat hingsten internationellt sedan 2016 med VM-bronset i lag 2018 som höjdpunkt. Ekipaget ingick också i den tyska OS-truppen i Tokyo samt har gjort otaliga Nations Cup.

Ny ryttare på hingsten blir Harm Lahde, Tyskland.

St Georg berättar att Maurice Tebbel också förlorar sin andra topphäst Chaccos Son, som han tog lagsilver med på EM som young rider 2015.

Se Maurice Tebbels inlägg på Facebook nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Maurice Tebbel (@maurice_tebbel)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden