Körning
17 oktober 2018 05:30

VM-medaljörerna kör på Friends

Tuff matchDet blir gott om medaljörer på Sweden International Horse Show när fyrspannskuskarna ska göra upp i sitt världscupkval.

VM-medaljörerna kör på Friends
Boyd Exell på toppen i Stockholm under första advent 2017. Foto: Roland Thunholm

Sweden International Horse Show står värd för säsongens fjärde världscupomgång för fyrspannskuskarna. Inte mindre än fyra färska VM-medaljörer kommer till Friends Arena: Boyd Exell som vann den individuella guldmedaljen, Chester Weber som var på silverplats, bronsmedaljören Edouard Simonet och Koos de Ronde som ingick i Nederländernas silverlag.

Femte kusk att välja Sweden International Horse Show som tävlingsplats är Benjamin Aillaud, Frankrike, som ingick i det lag som var fyra på årets VM. Axel Olin, 22:a och bästa svensk på fyrspannens världsrankning, får ett wildcard.
”Vi kunde inte fått ett mer spännande eller mer meriterat startfält i Friends Arena”, säger Dan Henriksson, tävlingsledare och banbyggare på SIHS i ett pressmeddelande

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-