Hoppning
22 september 2018 22:25

von Eckermann: ”Jag satsar på världscupen”

Ryttar-VMHenrik von Eckermann tackar för sig detta VM trots att han har kvalat till söndagens final. Toveks Mary Lou sparas till världscupen och årets Topp 10-final.

von Eckermann: ”Jag satsar på världscupen”
Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou Foto: FEI/Martin Dokoupil

Det var någon timme innan hopphästarnas besiktning inför söndagens final som det blev officiellt att Henrik von Eckermann stryker sig från söndagens VM-final. Detta efter att ha avslutat VM med att sätta en felfri runda i fredagens lagfinal och ta lagsilver.
– Hästen känns jättefräsch och har hoppat super. Men allt är en avvägning och jag har ingen chans till medalj i morgon, därför avstår jag. Hästarna har ett visst antal språng i sig och i finalen skulle det bli väldigt många språng, säger Henrik von Eckermann som låg på plats 21 efter fredagens hoppning.

Innan dess har ekipaget haft en del problem med vattnet på mästerskapet.

Nu vill han i stället satsa vidare mot Topp 10-finalen och världscupen.
– Topp 10-finalen är något jag har satsat på och jobbat för länge. Den är viktig för mig, säger Henrik von Eckermann som just nu är rankad fyra i världen.
– Och så vill jag rida världscupfinalen i Göteborg och göra bra resultat där.

Däremot ingår det inte i hans planer att rida några Global Champions Tour med Mary Lou. Henrik von Eckermann säger också att det är hans eget beslut.
– Mary Lous ägare stödjer mig i detta, och det gör även förbundskaptenen och Svenska Ridsportförbundet.
– Jag får ta att folk kanske tycker det är dåligt att jag inte rider en VM-final när jag har tagit mig dit.
Vad ska du göra resten av tiden här i Tryon?
– I kväll ska jag ta det lite lugnt. Och i morgon stöttar jag Peder och Fredrik i finalen.

Både Peder Fredricsons H&M Christian K och Fredrik Jönssons Cold Play gick igenom lördagens obligatoriska besiktning inför VM-finalen.

Referat från VM-finalen
Ridsports samlade VM-bevakning
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden